Dnevnik Hawayo Takate


Hawayo TakataIzvađeno iz knjige Reiki zapisi, koje je sastavila gđa. Alice Takata Furumoto

U ovom pokušaju da napišem esej o snazi iscjeljivanja ograničena riječima, trudit ću se biti praktična, više no tehnički usmjerena, jer ono što želim opisati nije vezano ni sa kakvom materijom koja je vidljiva, niti ima oblik, niti ime.

Držim da postoji Jedno Vrhovno biće – apsolutno i besmrtno, dinamička sila, koja upravlja svijetom i svemirom. To je nevidljiva duhovna sila koja titra i sve ostale sile blijede u beznačaj u njenoj blizini. I zbog toga je Apsolutna! Ova je sila nedokučiva, nemjerljiva i obzirom da je Univerzalna životna snaga, ona je neshvatljiva čovjeku. Ipak, svako pojedinačno živo biće dnevno prima njen blagoslov, budno ili u snu. Neki učitelji i majstori je zovu, On – Veliki Duh – univerzalna Životna Snaga – Životna Energija – zato što kada se pojavi, ublažuje bol i uspavljuje, kao da je anestetik, i Kozmički Val – zato što zrači titrajima, radosnim osjećajem i podiže u sklad.

Ja ću je zvati “Reiki” jer sam učila o njoj pod tim izrazom. Reiki je prijenosni val, kao radio emisija. Može se primjeniti lokalno ili kao kratki valovi. Također se uspješno može davati i na udaljenosti. Reiki nije struja, niti zračenje. Nije niti rengensko zračenje. Reiki može prodrijeti kroz tanku svilu, platno, porculan ili olovo, drvo ili čelik, zato što dolazi od Svetoga Duha Besmrtnoga. On ne uništava osjetljivo tkivo ili živčana vlakna. To je potpuno bezopasno a zato i praktično, te potpuno sigurno liječenje. Zbog toga što je Reiki – Univerzalan Val, sve što ima život – biljka, ptica, životinja kao i ljudska bića – djeca ili starci, siromašni ili bogati – ima koristi od tretmana. Trebalo bi ga koristiti svakoga dana kao prevenciju. Bog nam je dao ovo tijelo, mjesto za život i kruh naš svagdašnji. Stavljeni smo u ovaj svijet zbog neke svrhe, pa zbog toga mismo trebali biti zdravi i sretni. To je dio Božjega plana, pa On skrbi o svemu. Dao nam je ruke da ih koristimo, primjenimo i iscjeljujemo, čuvamo fizičko zdravlje i duhovni sklad, da se oslobodimo neznanja i živimo u prosvijetljenom svijetu, da živimo u skladu sa nama samima i s drugima, da volimo sva živa bića. Kada ova pravila primjenjujemo svakoga dana, tijelo će odgovoriti i želimo postići u ovom svijetu ono što je izvan našega dosega; zdravlje, sreću i put ka dugovječnosti kojeg svi tražimo – ja to zovem Savršenstvom. Biti Univerzalnom snagom Duha Svetoga pripada svima koji traže i žele naučiti vještinu iscjeljivanja. Reiki ne poznaje rase, religije, starost ili mladost. On će pronaci svoj put do njega ako je učenik spreman primiti. Njemu će se pokazati put. Inicijacija je sveti sakramenat i njome je uspostavljena komunikacija. Zbog toga što se udružujemo sa Duhom Svetim, ne postoji mogućnost pogreške, niti trebamo sumnjati. To je apsolutno.

U prvom kontaktu ili inicijaciji, ruke zrače titrajima kada se polože na bolesni dio. Oslobađaju nas boli, zaustavljaju krvarenja iz otvorene rane, naše ruke su tada spremne iscjeliti akutne i kronične bolesti – ljudskih bića, biljaka, ptica ili životinja.

U akutnim bolestima je dovoljno primjeniti samo nekoliko minuta. U kroničnim slučajevima, prvi je korak pronaći uzrok i posljedicu. Nije potrebno potpuno razodjenuti pacjenta, ali je bolje skinuti svu odjeću koja je uska, tako da se osoba koja prima Reiki može opustiti, ležeći na postolju sa licem prema gore. Najbitnije od svega je pronaći uzrok bolesti.

Počnite sa tretmanom od očiju, sinusa, hipofize, ušiju, grla, štitnjače, želuca, žuči, preko jetre, gušterače, solar plexusa, debelog crijeva, prepona, jajnika, mjehura a zatim prsa i srca. Zatim okrenite pacijenta, tretirajte leđa, pluća, simpatički živčani sustav, bubrege, slezenu itd. Vjerujte u svoje ruke tijekom tretmana, slušajte titraje i reakciju.

Ako se negdje javlja bol, pokazati će se na vašim vršcima prstiju ili dlanu. Ako pacijent ima svrbež, reflektirat će se jednako; ako je bolest duboka i kronična – bol će biti jača, a ako je akutna, možete očekivati površno bockanje. Čim tijelo odgovori na tretman, nestaje akutnog oboljenja, ali ostaje uzrok. Kopkajte po uzroku svakoga dana i sa svakim tretmanom će se vidjeti poboljšanje. Jednako, nakon što ste na taj način tretirali organe, ja završavam tretman manjim pobuđivanjem živaca da bi se pospiješila cirkulacija i prokrvljenost.

Pošpricajte nekoliko kapi sezamovog ulja ili nekog drugog čistog biljnog ulja. Ja stavljam palac i kažiprst na lijevu stranu kralježnice a ostala tri prsta i dlan stavljam desno od kralježnice. Sa udarom prema dolje – 10 do 15 udara do kraja leđne moždine. Samo u dijabetičkim slučajevima se udari rade naopako; od ruku i nogu prema srcu. Gore opisani tretman – zovem OSNOVNI TRETMAN i za njega je potrebno oko sat vremena ili nešto više, ovisno o komplikacijama i ozbiljnosti slučaja. Dok prelazimo tijelom, ruke postaju osjetljive i možemo odrediti uzrok te otkloniti njegovo gomilanje sa fizičkog, mentalnog, akutnog ili kroničnog aspekta. Reiki će privesti tijelo “normali”, zbog toga što se ne koriste medikamenti.

U vremenu od 4 – 21 dan postići će se veće promjene u tijelu, svim unutarnjim organima i žljezdama koje će proraditi sa većom snagom i boljim ritmom. Želučani sokovi će se normalno izlučivati, zgrčena živčana vlakna će otpustiti, srasti će napuknuća, lijeno debelo crijevo će postati “marljivije”, fekalni crijevni plinovi će nestati. Dugo godina sakupljani, toksini će pronaći put prema van kroz pore, i to u najvećem dijelu kroz znojenje. Pojavljuje se smrad iz crijev,a a urin je boje tamnog čaja, ponekad bijel kao brašno razmućeno u vodi. Takva reakcija se pojavljuje nakon 4 – 6 dana. Postoje ljudi koji već nakon prvog tretmana imaju takovu reakciju. Kada završite, potrudite se još jednom pretražiti unutarnje organe. Sa takvim čišćenjem, tijelo postaje aktivno. Otupljni živci dobivaju osjete dodira, povećava se apetit, zvukovi pri spavanju se normaliziraju, oči sjaje, koža diše kao svila. Kako se krvotok popravlja a krv postaje kao nova, živci i žljezde se obnavljaju i moguće je da se osoba podmladi 5 -10 godina. Za vrijeme takvog podmlađivanja je bitno paziti na način ishrane. U Reiki tretmanima zdravlja, morali bismo biti vegetarijanci i hraniti se svim vrstama sezonskog voća. Priroda ga daje obilno, ali nikada za bacanje, dok je prejedanje – grijeh. Umjereno hranjenje, sa osjećajem zahvalnosti, da bismo prepoznali Duha Svetoga, koji je Stvoritelj, Sila Svemoguća koja daje da biljke rastu, cvijetaju i daju plodove. Sjedajte za stol sa ugodnim mislima. Nikada nemojte jesti ako ste zabrinuti. Mlijeko, bijeli šećer i škrob bi trebalo izbjegavati, osobito ako pacijent ima slab želudac. Sa odgovarajućom hranom, pacijent će brže reagirati na tretmane.

IZVADAK IZ TAKATINOG DNEVNIKA

Slijedeći izvadak je iz Takatinog dnevnika, kojeg je verificirala njena unuka Phyllis Lei Furumoto. Govori o Takatinom uzbuđenju u spoznaji Reikija.

10. prosinca 1935.

Kada se usmjeri i primjeni na pacijenta, Reiki energija će izliječiti sve nedostatke. To je najveći prirodni lijek koji ne sadrži medikamente. Pomaže u svemu poštujući ljudski i životinjski život. U cilju koncentracije, čovjek mora isčistiti misli i rijeci i meditirati da bi dozvolio istinskoj energiji da ga preplavi. Ona se nalazi pri dnu trbuha, oko 5 cm ispod pupka.

02. travnja 1936.

Otac mi je prehlađen i umoran pa sam mu dala tretman, pa je nakaon toga bio sposoban otići na pregled (7. travnja a vratiti se 10. travnja) u Kauai. Vratila sam se u dom Hayashievih – oni su bili vrlo prijazni i molili su me da ostanem sa njima, pa sam od te večeri nadalje ostala ovdje – ovo mi je morao biti sretan dan, kada malo bolje razmislim. Stekla sam toliko znanja u pogledu tretmana da sam samu sebe zatekla kako pacijentima govorim potpuno spontano i prirodno.

01. svibnja 1936.

Išla sam isjeljivati dvije djevojke u Baron Takn i za samo dva dana one su ozdravile. Gospođa Harazawa u bolnici Keio smatra tretmane u postoperativno vrijeme, koji se održavaju svaku večer u 19,30, vrlo dobrima i brzo oporavljajućima. U kučnoj ordinaciji, pacijenti su se počeli pojavljivati od svuda, odkada sam došla kod Hayashievih i to me čini sretnom i to me ohrabruje.

Ono što me je najviše udobrovoljilo, jest to što mi je gospodin Hayashi dao tajnu Shinje Den – Kokiyu Ho i Leiji Ho – najvišu tajnu u Spoznaji Energije. Nitko ne može ni zamisliti moju sreću kada sam shvatila da imam čast i da me toliko poštuje da mi je povjerio ovaj dar – dar za cijeli život i obećala sam sama sebi da ću najviše poštivati ovo prekrasno učenje koje sam i sama primila i obećala sam da ću činiti ono što je ispravno kroz istinu i brigu i poštivati ću ovo učenje i učitelje sa najvećim poštovanjem.

29. ožujak 1937.

Zakon Karme, tako istinit prema učiteljima, kada ga susretnemo, on je istinski početak u sudjelovanju.

“Naslijeđe koje je ostavljeno Phyllis se ne može poreći. Besmrtnost moje majke živi u srcima onih koji se koriste Reiki-em”

Alice Takata Furumoto.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Disclaimer
Ovo je "mirror site" od www.rei.com.hr i to je privatna, nekomercijalna stranica koja ne djeluje ni pod kakvom organizacijom, udrugom, strankom, religijom, pravcem ili sl.

Sadržaji na stranici informativnog su karaktera, (ne zamjenjuju klasičan liječnički tretman, propisano liječenje i lijekove). Sve informacije navedene na stranici koristite isključivo na vlastitu odgovornost.

Copyright © Tatjana Luna Val
Sva prava pridržana. Autorski tekstovi i autorski grafičko-dizajnerski dijelovi stranice ne smiju se reproducirati ili prenositi u bilo kojem obliku, ni na bilo koji način, elektronski ili mehanički, uključujući snimanje, kopiranje, pohranjivanje u bazu podataka bez pismenog odobrenja Tatjane Lune Val, osim ako u samom članku nije drugačije navedeno. Oni tekstovi koji nisu autorsko djelo slobodni su za podijeliti.

~Ova stranica nastala je s namjerom da se učenja i znanja o tradicionalnom Reiki Usui sustavu prirodnog iscjeljivanja približe svima onima koji se za to znanje interesiraju, da se to znanje održi izvorno čistim bez "ubacivanja" stvari i teorija koje nemaju veze s originalnim učenjem i demistifikacija same tehnike.

Blog Stats

  • 31.188 hits

Mjesečna arhiva

Kalendar postova

Ožujak 2013
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Reiki grupa Zagreb

svakog drugog četvrtka od 18.30-20h
%d blogeri kao ovaj: