Individualni Reiki tečajevi


~~~ „Na samim počecima Reikija majstori nisu podučavali na način kakav mi danas poznajemo. Učenici bi svakodnevno dolazili da budu sa svojim učiteljem i da redovito prakticiraju. U priči o Hawayo Takata stavljen je poseban naglasak na to kako je ona učila od Chujiro Hayashija. U vrijeme kad je on došao u posjetu k Hawayo Takata morali su pronaći novi način podučavanja zbog toga što su nastupile drugačije okolnosti.“(…)~~~

(opširnije na: http://www.usuishikiryohoreiki.com/usui-shiki-ryoho/classes/)

Zbog današnjeg načina života koji nam je nametnut sustavom, radnog vremena, nedostatka slobodnog vremena uobičajeni su Reiki tečajevi vikendima, i to se toliko ustalilo da većina niti ne zna da je izvorno bilo drugačije, da se Reiki 1. stupnja podučavao 4. dana za redom.
S obzirom da u posljednje vrijeme postoji sve više i više zahtjeva s jedne strane za ovakvim ležernijim tempom podučavanja (jer sve je više i više ljudi koji zbog posla jednostavno ne mogu odvojiti čitav vikend za Reiki), a s druge strane sve je više zahtjeva u kojem se traži individualni pristup (s naglaskom na rješavanje osobnih problema koje pojedinac nikako nije spreman podijeliti s ostalima kao na grupnim tečajevima) odlučili smo kao tradicionalni Reiki majstori-učitelji podsjetiti i na ovu mogućnost u praksi podučavanja.
Dakle ne morate više čekati termine vikendima, dovoljno je da se javite na naš mail reiki[at]rei.com.hr i dogovorite individualni Reiki tečaj koji će tada biti potpuno prilagođen vašem slobodnom vremenu i specifičnim potrebama.

Reiki

 

~~~ „1. FORMA POUČAVANJA
Trebali bismo prihvatiti reiki onakav kakav on doista i jeste, on je dovoljan sam po sebi i nije potrebno ništa dodavati; nikakva dodatna pomagala nisu potrebna, niti nikakvi dodatni načini iscjeljivanja. Ako radimo reiki, onda doista to i radimo. Reiki se poučava u stupnjevima i to:
I STUPANJ iscjeljuje na fizičkom nivou. Tečaj za I stupanj bi trebao trajati barem četiri dana, a ako to nije moguće, onda je svakako potrebno da majstor naknadno organizira okupljanje učenika*, kako bi se sve predviđeno mo­glo dovršiti. Niti jedna grupa koju majstor okupi radi predaje reikija ne bi smjela biti zakinuta niti za jednu informaciju. Moramo učiniti sve da znanje predamo u cijelosti, barem ono koje mi posjedujemo. U prvom stupnju se rade četiri inicijacije. Postoje različite informacije koliko bi vremena trebalo proteći izmedju svake inicijacije, no ako se tečaj održava četiri dana to bi značilo da svakog dana treba dati jednu inicijaciju.“(…)~~~
(opširnije na: http://rei.com.hr/world/2014/09/01/9-elemenata-reikija/ )
~~~ „Form of Teaching
The class form for teaching this system is simple, direct, and comprehensive for ease of learning and the integration of the practice into daily life. A master teaches a beginning class at each level supporting the student in being able to experience their individual path in the practice. There are two levels, First and Second Degree. First Degree is taught in 4 three hour sessions on 4 consecutive days. Second Degree is taught in three sessions of varying length, usually over three days.“ ~~~
(opširnije na: http://www.usuishikiryohoreiki.com/usui-shiki-ryoho/9-elements/ )
 ~~~ „A First Degree class is taught in four, three-hour sessions. Within the class, a student receives the initiations, listens to the history of Reiki, learns the basic hand positions for self-treatment and the treatment of others, and begins to discover ways to use Reiki in their daily lives.“~~~
(opširnije na: http://www.reikialliance.com/en/article/become-a-student)
 Autor teksta: Tatjana Luna Val, Reiki majstor-učitelj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Disclaimer
Ovo je "mirror site" od www.rei.com.hr i to je privatna, nekomercijalna stranica koja ne djeluje ni pod kakvom organizacijom, udrugom, strankom, religijom, pravcem ili sl.

Sadržaji na stranici informativnog su karaktera, (ne zamjenjuju klasičan liječnički tretman, propisano liječenje i lijekove). Sve informacije navedene na stranici koristite isključivo na vlastitu odgovornost.

Copyright © Tatjana Luna Val
Sva prava pridržana. Autorski tekstovi i autorski grafičko-dizajnerski dijelovi stranice ne smiju se reproducirati ili prenositi u bilo kojem obliku, ni na bilo koji način, elektronski ili mehanički, uključujući snimanje, kopiranje, pohranjivanje u bazu podataka bez pismenog odobrenja Tatjane Lune Val, osim ako u samom članku nije drugačije navedeno. Oni tekstovi koji nisu autorsko djelo slobodni su za podijeliti.

~Ova stranica nastala je s namjerom da se učenja i znanja o tradicionalnom Reiki Usui sustavu prirodnog iscjeljivanja približe svima onima koji se za to znanje interesiraju, da se to znanje održi izvorno čistim bez "ubacivanja" stvari i teorija koje nemaju veze s originalnim učenjem i demistifikacija same tehnike.

Blog Stats

  • 30.329 hits

Mjesečna arhiva

Kalendar postova

Siječanj 2015
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Reiki grupa Zagreb

svakog drugog četvrtka od 18.30-20h
%d blogeri kao ovaj: